PROJEKTI
DHE
SHTRIRJA
PROJEKTI
DHE
SHTRIRJA
PROJEKTI
DHE
SHTRIRJA

Foodini Shpk


Foodini Shpk –  është një kompani në fushën e shërbimeve e cila operon nëpërmjet platformës web dhe aplikacioneve mobile për porositjen dhe shpërndarjen e ushqimit. Ajo vepron si ndërmjetës midis restoranteve dhe klientëve.

brand concept


 Ideja e emrit të brandit vjen nga kombinimi i fjalëve “Food” dhe “Dine”, pasi Foodini t’i lejon ti bësh të dyja. Foodini gjithashtu rimon me Houdini, një ndër magjistarët më të mëdhenj që kanë ekzistuar, dhe eksperienca që ne ofrojmë është po aq magjike.

Blerta Maklekaj

Co-Founder


Background të Konsoliduar dhe eksperincë ndërkombëtare -AL-IT-UK mbi proçese e politika kompanish. Rekrutim stafi për kompani internacionale të Food Delivery, menaxhim personeli dhe orientim karriere në nivele specialist dhe menaxherial. Administrator  unik i një prej kompanive më të konsoliduara dhe të qëndrueshme në fushën e telekomunikacionit me personel mbi 250 persona.

Vasillaq Kristo

Co-Founder


Eksperiencë mbi 3 vjeçare në industrinë e food delivery,  në një prej kompanive më të mëdha worldwide për këtë sektor si drejtues i projektit për tregun italian. Gjatë kësaj periudhe, Italia bëhet tregu me rritjen më të lartë në Europe dhe e 2-ta pas UK në drejtim të numrit të përgjithshëm të porosive. Përpara kësaj eksperience, karriera profesionale ka qënë e përqëndruar në industrinë e telekomunikacionit dhe shërbimeve dixhitale.

Historiku I Idesë Dhe Themelimi


Ideja lindi më shumë se një vit më parë pasi eksperienca iu lejonte bashkëthemeluesve të kuptonin menjëhere nevojën që kishte qyteti i Tiranës për këtë shërbim, por konkretizohet pas hartimit e miratimit të një projekti që kalon kufijtë e Shqipërisë dhe aplikimi i standarteve operative e teknologjike botërore, kërkoi kohën e vet në dispozicion.
Është bërë analizë e thelluar e tregut, analizë e konkurencës,  shërbimeve të ofruara dhe plani i risive. Duke dashur ta bëjmë sa më të thjeshtë, ju paraqesim skemën nga e cila jemi nisur:

Shërbimi ndaj klientit

Cilësia e ushqimit

Food Delivery: Shërbimi ndaj klientit dhe kualiteti i ushqimit, Tiranë 2020

Londër
Milano
Tiranëlow

Medium

Premium

Pse duhet të na bashkoheni ?


Restorantet janë partnerët tanë kryesorë në këtë projekt dhe objektivat e tyre bëhen edhe objektivat tanë. Qëllimi është krijimi i një marrëdhënieje solide dhe sa më transparente.  Ne ju vemë në dispozicion restoranteve të gjithë infrastrukturën e nevojshme për të kryer një shërbim delivery (catering) që nga platforma

logjistike, tek motorristat dhe ambalazhet.

Benefitet e restorantit për te bashkëpunar me ne janë të mëdha:

Klientela

Garanton klientë të rinj falë shtrirjes në një treg shumë më të gjërë se ai lokal. Klientelë e cila perveç porositjes së ushqimit online, mund të kthehet edhe në klientelë të vet restorantit.

Porosi

Sigurojmë porosi edhe jashtë orareve të fluksit gjatë gjithë harkut të javës dhe ditës, duke përmirësuar të ardhurat e restorantit deri në 30% dhe duke rritur efiçencën e skedulimit të personelit.

Efiçencë

Platformë e standartit wordclass me proçese të automatizuara e cila: Redukton kohën e dërgesës në maksimum dhe rrit imazhin te klienti për restorantin. Eviton keqkuptime mbi porosinë e kërkuar. Stafi juaj nuk shpenzon kohë për marrjen e porosive por i dedikohet më shumë klientëve fizik në restorant.

Marketim

Marketim profesional i biznesit të tyre, duke filluar që nga seti fotografik fillestar që bëjmë për produktet e restorantit, deri tek sponsorizimi në rrjetet sociale.

Vizibilitet

Rritja e menjëhershme e vizibilitetit të restorantit dhe brandit.

Asistencë

Ofrojmë asistencë për restorantin gjatë të gjitha orëve të punës nëpërmjet operatorëve tanë me opsionin e vlerësimit nga vet restoranti. Vlerësime të cilat analizohen nga personeli drejtues.

Të ardhurat

Edhe pse klientela rritet, restoranti nuk ka kosto akomodimi për klientin si: shtimi i hapësirës, shtimi i tavolinave, arredimi i ambjentit, shërbimit, etj.

Si të jeni sa më të suksesshëm online ?


01

Optimizo një menu
të përshtatshme
për porosi online.02

Tregoi rëndësi ambalazhimit.03

Mos reduktoni
porcionin apo cilësinë
e porosisë online.
Jepini të njëjtën
rëndësi si klient .

04

Jepi rëndësi salcave
dhe elementeve të pjatës.

05

Dërgo gjithmonë faturën.06

Eksploro dhe guxo
me pjata të reja
dedikuar platformës online.

07

Kontrollo produktet
në dispozicion dhe bëj modifikimet
përkatëse në platformën tonë,
nëse një produkt ose më shumë
po ju mbaron.

për konsulencë të specializuar në
drejtim të rritjes së klientelës online!

Foodini dhe Konkurrenca


Konkurenca
Basic Service
Foodini
Pro Service
Shtrirja e shërbimit për restorantet Përgjithësisht brenda unazës Në të gjitha njësitë administrative të Tiranës dhe jashtë tyre
Sponsorizimi i restoranteve Vetëm qëndror Qëndror dhe zonal
Mesatarja e kohës së dërgimit > 45min <35min
Tarifimi i klientit për dërgesë Me komisione të paracaktuara Sipas distancës së matur me taximeter
Pagesa e porosisë Vetëm Cash Cash dhe me kartë krediti / debiti
Opsioni "Porosit dhe merr vet"
Opsioni "Rezervo tavolinën tënde në restorant"
Gjurmim i porosisë Jo funksional (i papërditësueshëm) Po, përditësim çdo 30 sec
Asistencë Shërbim klienti Vetëm telefonike Telefonike dhe chat
Ndjeshmëria ndaj ambalazhit Po, kategorizim plastikë, qelq, dru dhe ekologjik
Ndjeshmëria ndaj alergjive dhe preferencave Po, kategorizim vegan, vegjetarian, pa glutinë
Dërgesa Contactless Po, plotësisht në përputhje me OBSH

Foodini për median


Restorantet biznesi më i prekur nga pandemia

Foodini nis rrugëtimin e tij nga Tirana

Rritja eksponenciale e FoodDelivery-t në bote

Një industri gjithmonë e në rritje

Covid-19 dhe ndikimi në shitjet online

Foodini, ne mendojme që virusi thjesht përshpejtoi atë që e ardhmja do kishte rezervuar gjithsesi

Përdorimi i drone për fooddelivery?

Foodini,  dendësia e zonave urbane mbetet ende sfidë